۰

کسب روزی حلال در گرمای بیش از۵۳درجه ای راسک/از پختن تخم مرغ با گرمای خورشید تا دستان تاول زده رانندگان

رانندگان خطی شهرستان سرباز کسب روزی حلال در گرمای بیش از 53درجه ای راسک را راهی برای نزدیکی به خدا و تجربه روزه داری مسلمین در "شعب ابی طالب" میدانند.
106
106
به گزارش چهاربهاران، چند سالی است که همزمانی ماه مبارک رمضان با فصول گرم سال و روزهای آتشین بهار و تابستان بلوچستان این سوال را در ذهن برخی افراد ایجاد می کند که اصلا روزه گرفتن در چنین هوای گرمی لازم است؟ چگونه می توان در این هوای گرم بدون خورد آب زنده ماند و از اذان صبح تا غروب آفتاب که تقریبا بیش از 16 ساعت است دهانمان را بسته نگه داشته و تحمل کنیم.
برخی افراد روزه گرفتن در این گرمای شدید بیش از 53 درجه ای شهرستان سرباز را تنها به دلیل اینکه تکلیفی دینی است با گلایه مندی می پذیرند ولی آن را نوعی اجبار می دانند اما در این میان هستند افرادی که  با روی خوش و قدرت ایمان تمام سختی ها روزه داری را به جان و دل خریده تا حداقل کمترین درجه ای از معنویتی را که فقط نیکان روزگار تجربه می کنند، با گوشت، پوست و همه اعضا بدنشان تجربه کنند.
با توجه به اهمیت موضوع برآن شدیم تا هر روزه با روزه دارانی که در مشاغل سخت مشغول به کار هستند صحبت کرده تا علاوه بر شناخت مشکلات آنان، درسی باشد برای آن دسته از افرادی که روزه داری در منزل و زیر کولر را سخت می دانند.
 

 
سشوار طبیعی سرباز حتی سنگهارا نیز تبخیر میکند
ادهم بلوچی جوانترین راننده خطی راسک در پاسخ به خبرنگار پاپایا، روزه داری در ماشین های خطی را به روزه داری در سونا تشبیه کرد و گفت: شدت گرمای زمین و هوای راسک به اندازه ای است اگر کفش های افراد تنها به مدت ده دقیقه در آفتاب بماند، دیگر نه تنها نمیشود از شدت گرما آنها را بپوشید بلکه حتی لمس کردن آن نیز باعث سوختگی دست خواهد شد و این سوزانندگی هوا همه جا و همه چیز را درگیرخود کرده است به گونه‌ای که کولرها درتمام 24 ساعت شبانه روز و 12 ماه سال بی وقفه کار می‌کنند اما انگار قرار نیست با همه قدرت سرمایشی هم خانه‌ها اندکی خنک شود.
وی افزود: گویی همه چیز از سنگ، آب و حتی مردم  سرزمین آفتاب سوزان در حال تبخیر شدن است گرمای شدید و عجیبی که از ساعت 6 صبح آغاز و تا 17 عصر شدتی باور نکردنی به خود می گیرد اما حتی پس از غروب آفتاب نیز شرایط آب و هوایی تغیری نکرده و داغی زمین و هوا گرم در کنار گرد و خاک و رطوبت شدید تا نیمه شب ادامه پیدا میکند و تازه سشوار طبیعی منطقه سرباز روشن می شود تا در گرمای خرماپزان راسک مردم و حیوانات نیم پز شوند.
بلوچی  روزه داری را عامل نزدیکی به خدا دانست و گفت: کار در این ایام با زبان روزه و گرمای طاقت فرسای هوا سخت و غیرقابل تحمل است به گونه ای است که تشنگی و کم شدن آّب بدن گاهی باعث بی هوش شدن افراد می شود اما با ایمان و توکل به  خدا تلاش داریم تا در این آزمون الهی پیروز شویم.
وی با تاکید بر اینکه حتی یک روز روزه داری را ترک نکرده ام، خاطرنشان کرد: از دوران نوجوانی به کار کرده در ماشین های بدون کولر و تنورهای متحرک جاده ای عادت کرده ام و باوجود اینکه هر سال هوا گرم‌تر می‌شود، تلاش میکنم تا اراده خود را تقویت کنم و بتوانم این تکلیف الهی را انجام دهم.
 

 
 باران آتش از آسمان و زمین سرزمین آفتاب سوزان
شیر محمد درزاده در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با بیان این مطلب که با 68 سال سن پیرترین راننده خطی شهرستان سرباز است، اظهار داشت: از 18 سالگی در جاده ها با استفاده از حیوانات اهلی و پس از چند سال نیز با رانندگانی در مرز، مشغول به کار بودم  اما هیچ کاری سخت تر از این کار نبود، در بیشتر روزها به دلیل کمبود مسافرین خطی قبل و بعد  از افطار نیز مشغول مسافرکشی هستیم و کار در گرمای کشنده شهرستان و همچنین ضعف و تشنگی روزه داری  در ساعات نزدیک به افطار نیز بسیار سخت و غیر قابل تحمل می شود.
وی افزود: بسیاری از رانندگانی که در خط ایرانشهر راسک و یا راسک جکیگور کار میکنند در ساعات میانه روز جرات کارکردن ندارند و با توجه به آتشی که از هوا می بارد ترجیح می دهند بیشتر در خانه بمانند و از گزند هوای گرم دور باشند، اما هستند چند نفری  که  همچون من به دلیل داشتن قسط، بدهی و فرزند محصل، کار کردن در ظهر را انتخاب کرده و این گرما را به جان میخرند.
درزاده با تاکید بر اینکه این روزها به دلیل گرما حتی گرفتن فرمان خودرو نیز سخت و عذاب آور است، اظهار داشت: تابش مستقیم نور خورشید به اجزاء تیره ماشین باعث گرم شدن بیشتر درون خودرو می شود تا جایی که اگر دست‌های خود را بر روی فرمان جابجا نکنیم تا اندکی خنک شود بی شک تاول زده و بعد از یک دقیقه درست حسی را تجربه میکنیم که انگاری دستان خود را روی بخاری گذاشته ایم.
وی در ادامه نبود بنزین و گرانی آن را بزرگترین مشکل رانندگان خطی شهرستان سرباز دانست و بیان کرد: در طول مسیر مسافران روزه دار که مثل ما مجبور که تحمل گرما نبوده و عادت ندارند مرتب تقاضا میکنند تا کولر ماشین را روشن کنیم اما متاسفانه هیچ گاه نمی توانیم با روی خوش به آنان پاسخ مثبت دهیم چراکه نداشتن بنزین کافی و گران بودن آن دست و بال رانندگان را بسته است.
تجربه روزه داری مسلمین در "شعب ابی طالب"
وی خاطرنشان کرد: نمیدانم بگویم عدم تدبیر مسئولان است یا جبر روزگار که ما را مجبور کرده تا در هوایی که تخم مرغ بر سقف ماشین پخته می شود، خود و مسافران در درون اتومبیل با زجر گرما را تحمل کنیم.
این پیرمرد سربازی در پایان با تاکید بر اینکه هیچ گلایه ای نداریم و همواره شاکر خداهستیم، تصریح کرد:  در این روزها مبارک وقتی زیر تابش مستقیم آفتاب در درون ماشین های داغ، با کام تشنه و گرسنگی روزه می گیرم به یاد روزه داری پیامبر مکرم اسلام و مسلمین در "شعب ابی طالب" افتاده و به معنویت این شب ها و روزهای مبارک ماه رمضان می اندیشم و به خاطر می آورم که ماندن در راه حق و استقامت در مسیر درست تنها راه رستگاری برای بندگان صالح و خوب خداست.
 

 
با  اصرار رانندگان از دماسنج درون ماشین عکس گرفته و تخم مرغی را بر روی سقف یکی از خودرو ها میشکنم تا ثابت شود در این هوا مردم نیازی به گاز و نفت نداشته و میتوانند با استفاده از انرژِی خورشیدی غذا طبخ کنند.
مشغول پختن تخم مرغ بودیم که یکی از مسافران با لبخند گفت: اینکه ماشین نیست برادر بلکه یک تنور خیلی بزرگ و گرم است که ما آن را تغییر کاربری داده و از آن به عنوان وسیله حمل و نقل استفاده میکنیم و بی شک این روزه داری ما مردم شهرستان سرباز را خدا مشاهده کرده و در روز قیامت هیچ کدام از ما را پشت چراغ قرمز پل صراط نگه نخواهد داشت و زودتر از دیگران به ما اجازه عبور خواهد داد.
 
سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۲۲
کد مطلب: 424351
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *