۰

سیستان و بلوچستان دارای تنوع زیستی با غنای گونه ای پایین است

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: این استان دارای تنوع زیستی فراوان اما با غنای گونه ای پایین است به این معنی که انواع حیوانات را در شمار محدود می توان مشاهده کرد.
990
990
به گزارش چهاربهاران، نیره پورملایی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان با داشتن آب و هوایی متنوع صدها گونه جانوری شامل انواع پرندگان، پستانداران، خزندگان و دوزیستان به همراه گونه های مختلف ماهیان آب شیرین و شور را در خود جای داده است.
وی افزود: بر اساس آخرین بررسی های صورت گرفته، تاکنون بیش از 85 گونه پستاندار، 102 گونه خزنده، بیش از 360 گونه پرنده آبزی و غیرآبزی و پنج گونه دو زیست در مناطق حفاظت شده خشکی و آبی سیستان و بلوچستان در بیشتر مواقع به صورت محدود شناسایی شده اند.
وی ادامه داد: بخش قابل توجه ای از گونه های جانوری شناسایی شده در استان به دلیل محدود بودن تعداد در معرض خطر انقراض قرار دارند و به عنوان گونه های آسیب پذیر شناخته می شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: شهروندان باید بدانند این استان فراوانی تنوع زیستی گونه های جانوری دارد اما در کنار آن غنای گونه ای آن پایین است.
پورملایی افزود: گله های هزارتایی از گونه های مختلف جانوری قابل مشاهده در استان های دیگر کشور را نمی توانیم در سیستان و بلوچستان ببینیم بر این اساس باید با اجرای برنامه های حفاظتی مناسب این شمار اندک از انواع مختلف گونه های جانواری در استان را حفظ کنیم.
وی اظهار داشت: مردم سیستان و بلوچستان به عنوان همیاران محیط زیست می توانند در کنار نیروهای یگان حفاظت محیط زیست نقش مهمی در جلوگیری از انقراض گونه های مختلف جانوری ایفا کنند.
به گزارش ایرنا یک میلیون و 489 هزار و 590 هکتار معادل 9/7 درصد (هفت و 9 دهم درصد) از کل مساحت سیستان و بلوچستان منطقه حفاظت شده و تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
گونه های جانوری و گیاهی استان در 13 منطقه شامل پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی و مناطق شکار ممنوع شامل مناطق حفاظت شده گاندو، جنگلی شیله، جنگلی بیرک و جنگلی پوزک، مناطق شکار ممنوع بزمان، بلبل آب نصرت آباد، مک سرخ و پزم و پناهگاه حیات وحش هامون و آثار طبیعی ملی تفتان، پیرگل خاش، سرو زربین سنگان و گل فشان تنگ کنارک زیست می کنند.
جنگل حرا، بسترهای علفی، سواحل شن و ماسه ای، رودخانه ها و تالاب ها از مهم ترین زیستگاه های گونه های جانوری سیستان و بلوچستان است.
تمساح پوزه کوتاه و سنجاب بلوچی از جمله گونه های جانوری سیستان و بلوچستان است که به گفته کارشناسان در دیگر نقاط کشور نمی توان آثاری از زیست آنها مشاهده کرد.
در بین پستانداران علاوه بر خرس سیاه و سنجاب بلوچی همچنین کل، بز، قوچ، میش، جبیر، آهو، گربه وحشی و کاراکال در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان زیست می کنند.
در بین پرندگان نیز دراج، هوبره، زاغ بور، گیلانشاه خالدار، پلیکان خاکستری باکلان و انواع پرندگان شکاری از جمله بحری، بالابان، هما، عقاب طلایی و عقاب ماهیگیر در این استان قابل مشاهده برای علاقه مندان به محیط زیست است.
دوشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۵۷
کد مطلب: 424330
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *