۰

گردشگری دریایی چابهار فرصتی از دست رفته در اقتصادی ترین سواحل اقیانوسی کشور

سالن مسافربری بندر شهید کلانتری در کریدور اتصال کشورهای آسیای میانه با فرصتی بی بدیل برای تردد مسافران پاکستانی و عمانی به ایران از طریق بندر چابهار از دهه گذشته تاکنون کاملا مسکوت مانده است.
گردشگری دریایی چابهار فرصتی از دست رفته در اقتصادی ترین سواحل اقیانوسی کشور
به گزارش چهاربهاران گردشگری و مسافرت دریایی علاوه بر تسهیل و مقرون به صرفه بودن سفر برای توریست های عمانی، پاکستانی، چینی و ایرانی باعث رونق کسب و کار محلی می شود.

سالن مسافربری بندر شهید کلانتری چابهار که چندین بار توسط مسئولان ارشد کشور حتی شخص معاون رئیس افتتاح شده است امروزه در سکوتی مطلق روزگار می گذراند.

وقتی از گردشگری دریایی حرف می زنیم بدین معنا که سفرهای کم هزینه دریایی علاوه بر اینکه حالتی جذب کننده برای افزایش گردشگران در بندر چابهار می شود از آن طرف ورود توریست های خارجی را به منظور سفرهای سیاحتی، زیارتی و گردشگری به ایران از طریق بندر چابهار افزایش دهد.

مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با چهاربهاران افزود: جمعیت کثیری از بافت مردم بلوچ در عمان زندگی می کنند که رابط خویشاوندی با مردم جنوب سیستان و بلوچستان دارند همچنین مسافرت دریایی هزینه بسیار کمتری نسبت به مسافرت هوایی دارد که با راه اندازی خط کشتیرانی چابهار_مسقط می توان کمک شایانی به علاقمندان به سفرهای دریایی به لحاظ هزینه و هیجان سفر انجام داد.

بهروز آقایی با اشاره به علاقمندی سرمایه گذار به مشارکت در این مقوله ادامه داد: نبود کشتی مسافربری بزرگترین خلا این تجارت پرسود می باشد و همانطور که چندی قبل یک سرمایه گذار برای مشارکت در این خصوص اعلام آمادگی کرد از همه پیشنهادات برای راه اندازی خط مسافری در بندر چابهار استقبال می شود.

وی تشریح کرد: در سال های گذشته رفت و آمد زائرین پاکستانی از ایران به عراق از طریق مرز میرجاوه مشکلات و سختی های زیادی را برای مسافرین پاکستانی ایجاد کرده که با راه اندازی سفر دریایی علاوه بر کوتاه شدن مسیر می توان در رضایت مسافران و رونق معیشت جامعه محلی تاثیر بیشتری گذاشت.

در نوروز سال ۹۷ مسئول خدمات سفر سازمان منطقه آزاد چابهار از ورود ۳۳۹ هزار مسافر به این شهرستان خبر داد و در نوروز سال جاری رحمدل بامری سرپرست فرمانداری چابهار از استقبال ۸۰۰ هزار گردشگر در دید و بازدید از بندر چابهار ابراز خشنودی کرد.

وقتی که چرخه سفر دریایی در تنها بندر اقیانوسی کشور نمی چرخد مطمئنا تجارتی پرسود در حال از دست رفتن است و مسئولین مریوطه بایستی بسیار حساس تر و با نگاهی مصمم تر پیگیر راه اندازی این بخش باشند.

کارشناس امور گردشگری شهرستان چابهار به خبرنگار چهاربهاران گفت: بحث دریا و گردشگری دریایی در تنها بندراقیانوسی کشور تنها به ۱۵، یا ۲۰ روز ایام تعطیلات عید نوروز منحصر شده و در پاییز و زمستان که هوای چابهار چنان صاف و دل نواز و دوست داشتنی می شود، هیچ برنامه‌ ای برای جذب گردشگر دیده نمی شود.

انور میهن دوست اظهار کرد: این درحالی است که می‌توان برای مسیرهایی از جمله جاده ساحلی چابهار تا خیلج زیبای گواتر، چابهار تا کنارک و محدوده سواحل زیبای مکران با برنامه‌ ریزی‌های مناسبی مجوز تورهای دریایی را صادر کرد و با تقویت آژانس ها مسافرتی در سطح شهرستان، به جذب هدفمند گردشگر همت گماشت. پذیرایی مختصر و اجرای موسیقی سنتی بلوچی نیز از جمله برنامه‌هایی است که گردشگران می‌توانند در سفر دریایی خود از آن بهره جویند و قابلیت جذب گردشگران بیشتری را در این ایام دارد.

وی با اشاره به اینکه به نظر می رسد در کل استان اراده و برنامه مدونی در این زمینه وجود ندارد افزود: گردشگرانی که در این ایام خصوصا تعطیلات آخر هفته به چابهار می آیند، از شانس حضور روی شناورها در دریا یا تفریحاتی که نیاز به زیرساخت های آنچنانی ندارد، محرومند.

این کارشناس گردشگری بیان کرد: با نگاهی دقیق تر به سواحل بکر و بی نظیر کناره های دریایی عمان و استعداد های فوق العاده می توان ورزش های ساحلی و آبی را رونق داد و از چابهار به عنوان قطب ورزش های آبی و ساحلی نگاه کرد و زمینه گردشگری دریایی را با ورزش های ساحلی فراهم کرد.

به گفته وی؛ با برنامه ریزی های و سیاست های کلی در سطح شهرستان چابهار می توان چابهار را هدف گردشگری همه مردم ایران در فصول پاییز و زمستان تبدیل کرد.

میهن دوست تصریح کرد: یکی دیگر از مهم‌ ترین امکانات اولیه در راستای راه اندازی تورهای دریایی، وجود شناورهای مسافری و تفریحی استاندارد است، اما اکنون گردشگرانی که قصد دارند در آب‌های چابهار گشت و گذار داشته باشند، عمدتا از قایق‌ های صیادی باید استفاده کنند، در حالی که اگر زمینه حضور شناورهای بزرگ مسافرتی با استانداردهای لازم فراهم شود یا لنج های مناسب این کار فراهم شده و برنامه ریزی هایی برای جذب گردشگر داشته باشیم، می توان به تقویت این موضوع در خیلج موج و مرجان امید داشت.

وی خاطرنشان کرد:گردشگری به عنوان صنعت پاک روز به روز جایگاه خود را در جوامع باز می کند، ضمن اینکه در چابهار دریا، سواحل بکر و همه جذابیت های خدادادی در کنار مردمان خون گرم و مهمان نواز بلوچ، می تواند به توسعه گردشگری دریایی کمک کند، اما این مهم نیازمند نگاه دقیق مسئولان استان و فراهم کردن زمینه های تحقق این مهم است.

انتهای پیام/
دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۴۹
کد مطلب: 453616
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *