۰
از جاذبه های گردشگری جنوب سیستان و بلوچستان؛

نمایش جلوه زیبای هنر بلوچستان و میراث مکران در موزه محلی چابهار

موزه محلی چابهار دارای بخش های مختلفی نظیر صنایع دستی، مردم شناسی، آثار و اشیاء باستانی شامل کاسه ها و ظروف سفالی که عمده آنها از بلوچستان مرکزی است.
نمایش جلوه زیبای هنر بلوچستان و میراث مکران در موزه محلی چابهار
به گزارش چهاربهاران، «موزه محلی» در زمینی به مساحت دو هزار و 900 مترمربع و با زیربنای ۸۶۰ مترمربع ساخته شده است این موزه بخش های مختلفی نظیر صنایع دستی، مردم شناسی، آثار و اشیا باستانی شامل کاسه ها و ظروف سفالی دارد که عمده آنها از بلوچستان مرکزی است.

یکی از زیبایی های موزه محلی چابهار، فسیل ها و استخوان های به جای مانده از حیوانات ماقبل تاریخ است که برخی از این استخوان ها بسیار بزرگ و عظیم الجثه است، اما جذاب ترین بخش موزه محلی چابهار را باید بخش مردم شناسی آن دانست، در بخش مردم شناسی می توان با انواع لباس های محلی، شیوه زندگی، فعالیت های روزانه مردم بلوچ و صنایع دستی این منطقه آشنا شد.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران گفت: ساختمان قدیمی فرمانداری چابهار که از دوران قاجار به جا مانده، اکنون موزه محلی چابهار است، این بنا بر روی سکویی به ارتفاع یک و نیم متر و به وسعت حدود ششصد و پنجاه متر مربع بنا شده است.

عبدالحمید بلوچ زاده افزود: این موزه دارای سه درب ورودی، مجموعه اتاق ها، راهرواست، این بنا در دو طبقه ساخته شده است که قسمتی از آن به وسیله سکویی با سقف چوبی و ستون آهنی احاطه شده است.

وی با اشاره به بخش های موزه بیان کرد: در طبقه همکف این قسمت شامل اتاق های مربوط به آثار کشف شده در چابهار و استان است که به سه قسمت تاریخی دوران پیش از تاریخ، دوران تاریخی و معاصر تقسیم شده و در هر قسمت آثار مربوطه در ویترین هایی در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار گرفته اند.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار افزود: در قسمتی از این ساختمان دوران پیش از تاریخ را به تصویر می کشد و شامل سفال های منقوش، پیاله، خمره، کوزه دسته دار، لیوان آجری، دیگ مفرغی و کاسه مرمری است.

وی ادامه داد: آثار باقی مانده از دوران تاریخی سفال های منقوش، پیاله آجری، لیوان آجری، قیف، سکه های مربوط به دوران ساسانی و پوشش بام سفالی مربوط به 1865 میلادی است.

بلوچ زاده گفت: تاج سردرب ساختمان قدیم فرمانداری، گوشواره، سنجاق سر، تعویذ، چوری، قیف منقوش، مجسمه حیوان، لیوان دسته دار منقوش(سفال کلپورگان) از دوران معاصر است.

وی تصریح کرد: علاوه بر این تابلوهایی مربوط به گیاهان دریایی خلیج فارس و دریای عمان، پرندگان آبزی و کنار آبزی خلیج فارس و دریای عمان، دو کفه ای های خلیج فارس و دریای عمان، کوسه ماهی های خلیج فارس و دریای عمان، لاک پشت های خلیج فارس و دریای عمان، نهنگ های خلیج فارس و دریای عمان، سپر ماهیان خلیج فارس و دریای عمان، سپر ماهیان خلیج فارس و دریای عمان در سالن طبقه همکف برای استفاده مراجعین قرار گرفته شده است.

رئیس میراث فرهنگی چابهار با اشاره به اینکه در طبقه اول که بخش مردم شناسی و کتابخانه است افزود: در بخش مردم شناسی ماکت هایی از زن و مرد بلوچ(مراسم عروسی بلوچی)، کشاورز بلوچ، صیاد بلوچ، سوزن دوز بلوچ و آهنگر بلوچ قرار داده شده است. همچنین در این قسمت زن بلوچ در حال پختن نان صحنه سازی شده است.

وی گفت: علاوه بر موارد فوق سکه، سامان، رومیزی، سبدهای جمع آوری خرما که نشان دهنده گوشه ای از فرهنگ مردم این خطه از ایران هستند به نمایش گذاشته شده اند.

انتهای پیام/
چهارشنبه ۱۱ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۲۲
کد مطلب: 453210
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *