رئیس هیات مدیره شرکت امیرسنگان پارسیان مطرح کرد :

تحمل تحریم ها برای صنعتگر و معدنکار سخت است اما ما را از پای در نخواهد آورد

14 آذر 1397 ساعت 11:19

امیر نور مندی گفت: در خصوص مقابله با تحريم ها بايد بگويم كه تحمل تحريم ها براي صنعت و صنعت گران، سخت است اما ما را از پاي در نخواهد آورد بی شک راهكارهاي برون رفت از تحريم ها را خواهیم یافت و از این جنگ نا برابر رهایی خواهیم یافت.


به گزارش چهاربهاران، امیر نورمندی پور رئیس هیات مدیره شرکت امیرسنگان پارسیان در گفتگو با ” کارگران کرمان ” این واحد تولیدی موفق را معرفی نمود .
در مورد فعالیت شرکت امیر سنگان پارسیان توضیحاتی را بیان بفرمایید ؟
گروه معادن امیرسنگان پارسیان از سال ۱۳۸۵ به منظور بهره برداری از سه محدوده سنگ آهن به نام های ققنوس یک، دو و سه به ثبت رسید.
زمینه فعالیت شرکت درانجام تمام تخصص های معدنی از قبیل اکتشاف، استخراج، بهره برداری، صادرات ، واردات ، خرید و فروش کلیه کالاهای مجاز بازرگانی بالاخص ، محصولات معدنی واحداث و راه اندازی کارخانجات صنعتی ، تولیدی و فرآوری مواد معدنی، تهیه و تولید ماشین آلات و لوازم مجاز می باشد .
واحدهای مختلف شرکت را نام ببرید؟

شما پیشرفت های صنعتی کشور را چگونه ارزیابی می کنید ؟
در طول تاریخ گذشته، ملت و کشور ما در جهان سرآمد علوم و فنون دنیا بوده اند لذا باید با همت و پشتکار هرچه بیشتر بتوانیم به قله های علم و دانش که زیبنده همه ایران است دست یابیم .
اگر چه در سال های گذشته تاکنون در صنعت کشور قدم هایی برداشته شده است اما هنوز بسار عقب هستیم و باید صنعتگران ما نکته های جدید را بدانند وبا منابع پیشرفته دنیا ارتباط داشته باشند .
ما دارای فرهنگ عقب مانده ای نبوده ایم که اکنون عقب بایستیم و نظاره گر باشیم بلکه باید دوباره خودمان را به دنیا برسانیم.
جایگاه صنعتگر ایرانی را در شرایط فعلی چگونه می بینید لذا در حال حاضر خواست اصلی صنعتگران و معدن کاران کشور بویژه از مدیران بازار سرمایه را توجه به چه مسایلی می دانید ؟
ابتدا باید جایگاهی که ایده ال صنعت گران و صاحبان سرمایه است را تعریف کنیم و ببینیم شرایط کنونی تا چه میزان با این جایگاه فاصله دارد.
یک صنعت گر که با کارایی قابل قبولی صنعت خود را پیش می برد و کالا و خدمات ارزنده ای را به جامعه ارائه می دهد انتظار دارد که به منابع مالی اعم از اینکه برای بلند مدت یا کوتاه مدت، براحتی و با قیمت منصفانه دسترسی داشته باشد.
بازار سرمایه نیز باید اصلی ترین محمل برای تامین مالی بلند مدت و بازار پول گزینه اصلی برای تامین مالی کوتاه مدت باشند.
این مهم در شرایط فعلی از جایگاه ایده آل خود فاصله قابل توجهی دارد و شرکت ها برای تامین مالی خود دچار مشکل اند و انتظار صنعتگران از بازار های سرمایه و پول که همانا تامین مالی منصفانه و آسان است، فراهم نیست.
نکته دیگر بحث ثبات رویه ها و قوانین است
صاحبان سرمایه با دید بلندمدت وارد صنعت می شوند و انتظارات خود از آینده را بر حسب ثبات قوانین و مقررات رقم می زنند.
حال اگر قرار باشد با تغییرات سریع مدیریتی که هم اکنون رخ می دهد، قوانین و رویه ها نیز تغییر نکند، صنعت ثبات خود را از دست می دهد و حقوق صنعتگران ضایع می شود.
همانگونه كه امروز ما از چشم انداز ۱۴۰۴ برخوردار مي باشيم و به قانون اجراي سياست هاي كلي اصل ۴۴ دست يافته ايم و اصل ۴۴ سابق قانون اساسي با ابلاغيه مقام معظم رهبري ۱۸۰ درجه تغيير جهت داده بايد به اقتصاد بازار، دست يابيم و قوانين مترقي چون “شوراي گفتگو” بنحو كاملا ” مسالمت آميز” و نيز “قانون فضاي كسب و كار” در محيط تفاهم صميمانه با دولت اجراء گردد .
با اينگونه تعاملات مسالمت آميز و كارساز، دولت به شايسته ترين صورت حاكميت كند و بخش صنعت و معدن با بهره وري كامل به ايفاي تمامي رسالت هاي خود از جمله خدمت به ارتقاء GDP (تولید ناخالص ملی ) بپردازد.
از نظر شما چرا چینی‌ها به پیشرفت چشمگیر دست یافته اند اما ایران نتوانسته است ؟
نژاد زرد کلا انسان های پرکاری هستند و جسمشان این گونه است اما فرهنگ کاری غنی دارند به طور مثال آنها (چینی ها )به سود‌های خیلی کم قانع هستند و واحد مالی به نام «ما» دارند که از «یوان» کم ارزشتر است.
آنها می‌‌گویند ما حتی اگر یک «ما» هم سود داشته باشیم باز هم کارمان را تعطیل نمی‌کنیم، این تفکر در ما ایرانی‌ها وجود ندارد. کارگر‌های چینی در روز یک وعده غذا می‌‌خورند، سیستم بدنشان را به یک وعده غذا در روز تطبیق داده‌اند و به کار فرما نیز احترام زیادی می‌‌گذارند و می‌‌گویند ما از دست این کارفرما پول می‌‌گیریم و زندگیمان را اداره می‌‌کنیم در صورتی که در ایران نگاه برعکس است.
کارفرما در چین البته بسیار ساده زیست و ساده پوش است و در ظاهر، بین کار فرما و کارگر تفاوتی نیست. این دو از نظر ظاهر قابل تشخیص نیستند اما در ایران در پاره ایی از مواقع کارفرما را مورد نکوهش و سرزنش قرار می‌‌دهند و می گویند این کارفرما چرا بنز سوار شده است گاها هم با کینه به او نگاه می‌‌کنند که این حق ما را خورده است گرچه تفاوت خیلی خوب دیده می شود اما این نگاه در چین وجود ندارد.
من بیش از ۳۰ بار به چین سفر کردم و شهر‌های زیادی را دیدم در یکی از این سفرها از یکی از کارخانه‌های ماشین آلات چینی دیدن می‌‌کردم، وقتی از بلندی به این شرکت نگاه می‌‌کردم هر چه نگاه می‌‌کردم شهرک تمام نمی‌شد وقتی آن را با ایران خودرو خودمان مقایسه کردم دیدم ایران خودرو ما مانند یک نقطه کوچک در مقابل این شرکت است.
من منتظر مدیر بازرگانی این شرکت بزرگ بودم و فکر می‌‌کردم باید یک مرد میانسال چهار شانه باشد اما ناگهان دیدم یک خانم جوان با یک متر و۵۵ سانتی متر قد و با لباس بسیار ساده و بدون هیچ زیور آلاتی به ما به عنوان مدیر بازرگانی معرفی شد و من بسیار تعجب کردم. این خانم وقتی قرار بود از کارخانه بازدید کنیم تمامی وسایل من را گرفت و خودش حمل می‌‌کرد و به قدری تواضع در رفتارش بود که من را متعجب می‌‌کرد.
حالا در تهران وارد یک شرکت معمولی سه نفره می‌‌شوید ، منشی این شرکت سه نفره چنان برخوردی می‌‌کند که انسان تعجب می کند لذا… در مجموع، چینی‌ها بسیار فروتن هستند که باید این فرهنگ در ایران نیز نهادینه شود .
از نظر شما در موفقیت‌های اخیر شرکت گروه معادن امیرسنگان پارسیان چه عواملی دخیل بوده‌اند؟
این موفقیت‌ها مرهون یک کار گروهی بوده و همه مدیران و پرسنل در این امر سهیم هستند؛ لذا موارد زیر را می‌توان به صورت خلاصه برشمرد:
*شفاف‌سازی و عدم ارائه آمارهای غیر واقعی
*پیگیری مستمر تا حصول نتیجه در همه امور
*ارتقای سطح دانش و مهارت کارکنان
*تغییر در روش‌های قدیمی و ارائه راهکارهای جدید
*توسعه و به روزرسانی زیرساخت‌ها
*افزایش بهره‌وری و راندمان تولید (تولید بالا- کاهش هزینه‌ها)
*جلب مشارکت عمومی کارکنان
*بازدید از معادن و تشکیل جلسه و گوش فرادادن به نظرات و پیشنهادات پرسنل
برای بخش ذوب آهنی کشور چه صحبتی دارید ؟
ذوب آهن مانند یک دانشگاه بزرگ است که همه ما دانش آموزان و دانش پژوهان آن هستیم و باید اندوخته های خود را در کارگاه ها عملیاتی نمائیم.
بنابراین باید همیشه مانند یک شاگرد زرنگ عمل کنیم و آنچه یاد می گیریم در عمل بکار بندیم .
مسئولین ذوب آهن نیز باید بدانند که این مجموعه بزرگ اقتصادی زندگی دوم آنهاست، ضمن رعایت احترام به کارکنان ، باید دانش و تجربه خود را به نحو مطلوب به جوانان جدید انتقال دهند .
مدیران این مجموعه ی بزرگ صنعتی لازم است در هر شرایطی بسترهای لازم را برای رشد و تعالی کارکنان و در نتیجه رساندن ذوب آهن به جایگاه واقعی خود فراهم نمایند .
ضمن ارزیابی خود از تأثیر تحریم های بین المللی و راهکار مقابله با آن، چه توصیه ای به دولت برای رشد جایگاه صنعت دارید ؟
در خصوص مقابله با تحريم ها بايد بگويم كه تحمل تحريم ها براي صنعت و صنعت گران، سخت است اما ما را از پاي در نخواهد آورد. بنظرم موارد زير مي تواند بعنوان راهكارهاي برون رفت از تحريم ها موثر باشد:
۱- مراجعه دوستانه به اتاق هاي بازرگاني و تشكل هاي كارفرمايي كشورهائي كه ما را تحريم نموده اند و متقاعد كردن آنها در خصوص اينكه قطع مناسبات تجاري، متقابلا” به منافع اقتصادي هر دو كشور زيان وارد مي كند و قطع اين تعامل تجاري آنهم در شرايط بحران مالي جهاني با كشور نفت خيز و صاحب ذخاير عظيم گاز طبيعي چون ايران، زيان متقابل در بر دارد و بلحاظ مردم دوستي و اصول انساني قابل توجيه و تأييد نيست.
۲- شايد مراجعه به دادگاه هاي ذيصلاح و بيطرف بين المللي، بتواند راه هاي برون رفت از اين مشكل را بنفع بخشهاي اقتصادي كشور كه كاركنان كثيري در اختيار دارند، پيش پاي ما قرار دهد.
شما برای نسل جدید و جوانان چه سخنی دارید ؟
جوانان ما نباید از علوم روز دنیا غافل شوند و با احترام به یکدیگر و کسب دانش توام با تجربه چرخ عظیم صنعت را به گردش درآوردند .
بنده در طول زندگی با همت و تلاش بسیار زیاد توانستم علاوه بر کسب دانش در عرصه های مختلف نیز کارهای اجرایی را دنبال نمایم و از همه می خواهم برای پیشرفت صنعت، نسل های جدید خصوصاً نوجوانان و جوانان را به نحو مطلوب برای و آینده کشور و فردای بهتر تربیت کنند و بسترهای لازم را در این زمینه فراهم نمایند
.
جوانان ما نیز نباید از علوم روز دنیا غافل شوند و با احترام به یکدیگر و کسب دانش توام با تجربه چرخ عظیم صنعت را به گردش درآوردند .
با توجه به استعدادهای موجود و رسیدن به بازده مناسب‌تر جهت تحقق اهداف شركت و سرعت دادن به طرح‌های توسعه‌ای معادن ان‌شاء‌ا… بتوانیم با عنایات اهل‌بیت علیهم‌السلام و حمایت‌های بی‌دریغ مدیران محترم ستادی با اجرای طرح‌های جدید، بستر مناسبی را جهت رونق به توسعه معادن بهبود بخشیم.
تهیه و تنظیم : طهماسبی
انتهای پیام /


کد مطلب: 452533

آدرس مطلب: https://www.4baharan.ir/news/452533/تحمل-تحریم-صنعتگر-معدنکار-سخت-اما-پای-نخواهد-آورد

چهاربهاران
  https://www.4baharan.ir