۰
گزارشی از طرحی که بهترین روش برای پرورش انواع آبزیان دریایی است؛

پرورش ماهی درقفس اشتغالزا و سودآور/ روند طولانی دریافت مجوز پرورش ماهی‌ در قفس برای سرمایه گذاران

طرح پرورش ماهی در قفس یکی از بهترین روش ها برای پرورش انواع آبزیان دریایی است بطوریکه پرورش دهنده از هرگونه خطر و حوادث طوفان ها، سرقت شناورهای صیادی توسط دزدان دریایی ایمن است.
پرورش ماهی درقفس اشتغالزا و سودآور/ روند طولانی دریافت مجوز پرورش ماهی‌ در قفس برای سرمایه گذاران
به گزارش چهاربهاران، طرح پرورش ماهی در قفس از سال ۱۹۵۰ میلادی در بیش از ۶۰ کشور جهان در حال اجراست و در سواحل کشورمان از حدود ۱۵ سال قبل آغاز شده است.

طرح پرورش ماهی در دهانه آب های اقیانوسی منطقه چابهار و کنارک پس از بررسی های چندین ساله هم اینک به مرحله اجرا درامده است.

پرورش ماهی درقفس روش نوین در توسعه آبزی پروری است
توسعه آبزی پروری به ویژه ماهی در قفس می تواند نقش بسزایی در افزایش اشتغال ودرآمد خانوارها، ارزآوری و توسعه منطقه ساحلی مکران داشته باشد.

منطقه چابهار وکنارک در محدوده آب های دریای عمان با بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی به دلیل قرار گرفتن در موقعیت راهبردی وترانزیتی اهمیت زیادی برای فعالیت های شیلاتی دارد.

آب و هوای سواحل مکران در جنوب سیستان وبلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و بر اثر بادهای موسمی مونسون متعادل است و همین وضعیت زمینه لازم را برای آبزی پروری فراهم کرده و به نوعی می توان گفت چابهار و کنارک بهشت آبزی پروری ایران است.

کیفیت آب مناسب و عاری از هرگونه آلودگی صنعتی در سواحل استان، عمق مناسب آب در حداقل فاصله از سواحل، نیروی کار بومی و ماهر آشنا با فنون دریانوردی و آبزی پروری در قفس از مزایای مهم موفقیت اجرای طرح پرورش ماهی در قفس است.

سردرگمی سرمایه‌گذاران طرح پرورش ماهی در قفس در چابهار
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان با انتقاد از روند طولانی دریافت مجوز پرورش ماهی در قفس گفت: از هفت شرکت متقاضی این صنعت تاکنون تنها دو شرکت به کار گذاشتن قفس‌های خود در دریا شده‌اند که آن‌ها نیز هنوز برخی مجوز‌ها را دریافت نکرده‌‌اند.
 
 هدایت الله میرمرادزهی اظهار کرد: بنادر چابهار و کنارک از سال ۹۴به‌صورت جدی وارد صنعت پرورش ماهی در قفس شده‌اند و از آن سال تاکنون ۵۴ شرکت و گروه، متقاضی ورود به این طرح در سواحل مکران هستند.

وی با اشاره به روند یک‌ساله دریافت مجوز‌های پرورش ماهی در قفس افزود: مجوزهای دامپزشکی، محیط‌زیست و مهندسی کشاورزی تنها بخشی از مجوز‌های لازم برای پرورش ماهی در قفس هستند.

طرح پرورش ماهی در قفس نقش مهمی در ایجاد اشتغال در بندر چابهار دارد
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان بیان کرد: باوجود آن‌که روند دریافت مجوز یک شرکت به اتمام رسیده و اعتبار بانکی آن نیز تخصیص داده شده اما نظام دامپزشکی از تخصیص اعتبار جلوگیری می‌کند و خواستار طی دوباره روند دریافت مجوز و انجام دوباره مطالعات دریا و بندر است که این امر موجب دل‌زدگی سرمایه گذاران شده‌ است.

میرمرادزهی تصریح کرد: درصورتی‌که صدور مجوز برای این ۵۴ شرکت و گروه متقاضی سرمایه‌گذاری تا قبل از انصراف به‌خاطر سختگیری‌ها تسهیل شود ظرفیت پرورش ماهی قفس در طرح‌های این ۵۴ شرکت در مجموع به ۱۶۸ هزار تن در سال می‌رسد و برای ۲۹ هزار نفر نیز به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال‌زایی می‌شود.

انتهای پیام/ ف
چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۳۴
کد مطلب: 451659
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *