تفاهم نامه ای برای انتقال گاز به جنوب شرقی ترین شهر ایران/ وزرای دفاع و نفت تفاهم‌نامه احداث خط لوله گاز چابهار را امضا می کنند

3 ارديبهشت 1397 ساعت 9:16

آیین امضای قرارداد احداث خط انتقال گاز ایرانشهر - چابهار، امروز (دوشنبه، سوم اردیبهشت‌ماه) با حضور وزیران نفت و دفاع، باهدف گازرسانی به صنایع چابهار امضا می‌شود.


به گزارش چهاربهاران، قرارداد احداث و اجرای خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار با انشعاب از خط هفتم سراسری، با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت و امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امضا می‌شود. هدف از امضای این قرارداد، احداث خط انتقال گاز با هدف گازرسانی به صنایع و جمعیت خانگی چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان است، افزون بر این، اجرایی شدن صادرات گاز ایران به عمان نیز در گرو بهره‌برداری از این خط انتقال است.
به گفته مرضیه شاهدایی، قائم مقام وزیر نفت، با توجه به تمرکز بخش عمده فعالیت‌های صنعت نفت در غرب و جنوب کشور، توسعه سواحل مکران نیز می‌تواند به تکمیل فرآیندهای توسعه‌ای این صنعت در جنوب کمک کند و فرصت بکری برای جذب سرمایه در این منطقه فراهم کند.
گفتنی است خط انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار 290 کیلومتر طول دارد که در 201 کیلومتر آن لوله 56 اینچ، 44 کیلومتر 44 اینچ، 25 کیلومتر 16 اینچ و 20 کیلومتر 20 اینچ استفاده می شود.
خط انتقال گاز با عنوان خط لوله هفتم صلح از عسلویه تا ایرانشهر بطول 907 کیلومتر از سال 1385 آغاز شده بود که در سال 1389 گاز به ایرانشهر رسیده است.
سابقا قائم مقام مدیرعامل و مدیر اجرایی شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران اعلام کرده بود که با احداث سومین قطب پتروشیمی ایران بعد از ماهشهر و عسلویه در منطقه آزاد چابهار و نیز طرح های بزرگی همچون فولاد و نیروگاه ها در جنوب سیستان ‌و بلوچستان، لزوم احداث خط لوله از ایرانشهر به جنوب استان بیش از پیش خودنمایی می کند.
صفدرعلی اسدی بیان کرد: شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران متولی احداث شهرک پتروشیمی مکران (سومین قطب پتروشیمی ایران) که مشتری عمده گاز در بلوچستان است با وزارت نفت و شرکت ملی گاز وارد مذاکره شد و احداث خط لوله انتقال گاز از ایرانشهر به جنوب استان را به عهده گرفته است و عملیات خط لوله گاز ایرانشهر- چابهار به طول 290 کیلومتر اسفند 95 آغاز و طبق برنامه مقرر است مشعل گاز بهار 98 در چابهار روشن شود.
وی به کارگیری نیروهای بومی در این پروژه را از اولویت ها دانست و خاطرنشان کرد: برخی مشاغل در احداث خط لوله به قدری تخصصی است که امکان استفاده از نیروی بومی وجود ندارد.
وی گفت: با این حال هم اینک حدود 50 درصد نیروهای مشغول به کار در این طرح بومی منطقه هستند البته در کنار نیروهای ماهر افراد بومی را به عنوان دستیار قرار داده ایم تا از این طریق نیروی ماهر بومی تربیت شوند.
مدیر اجرایی شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران حجم سرمایه مورد نیاز این خط را 11 هزار میلیارد ریال بیان کرد و گفت: در این مرحله از کار به طور متوسط روزانه بیش از 500 نفر در پروژه مشغول به کار هستند که با فعال سازی چند جبهه دیگر کار، این میزان به حدود 2 هزار نفر خواهد رسید.
وی اظهار کرد: پروژه گازرسانی به سیستان ‌وبلوچستان از طریق خط لوله هفتم سراسری طرحی بود که از مزایای خط لوله صادرات گاز به هندوستان از طریق پاکستان (خط لوله صلح) به شمار می آمد.
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 451438

آدرس مطلب: https://www.4baharan.ir/news/451438/تفاهم-نامه-انتقال-گاز-جنوب-شرقی-ترین-شهر-ایران-وزرای-دفاع-نفت-تفاهم-نامه-احداث-خط-لوله-چابهار-امضا-می-کنند

چهاربهاران
  https://www.4baharan.ir