۰
به مناسب ۱۶ آذر ماه روز دانشجو:

رابطه کمرنگ حوزه ودانشگاه/ ارتباط با طلاب به معنای حوزه شدن دانشگاه نیست

حوزه های علمیه می توانند از یافته های ارزشمند خود در حوزه نظری و مشاهدات عینی دانشجویان در دانشگاه ها می تواند کمک شایانی به جامعه ونظام اسلامی کنند.
11
11
به گزارش چهاربهاران، آذر ماه بستر تحولات زیادی در حوزه دانشگاه است دوم آذر ماه روزی بود که حضرت امام دستور تشکیل بسیج طلبه ودانشجو را صادر نمودند،این امر خود نکته بسیار بارزی  برای پی بردن به اهمیت و جایگاه بین حوزه ودانشگاه است وحضرت امام این دونهاد را با هم و در کنار یکدیگر آورده است.
16 آذر نیز مصادف است با شهادت سه تن از دانشجویان معترض به سفر نیکسون معاون وقت رئیس جمهوری امریکا به ایران در سال 1332 پس از کودتای 28 مرداد که در دانشگاه تهران به وقوع پیوست.
نباید تضادهای نظری و عملی مانع وحدت حوزه دانشگاه شود
نقش ضعیف دانشگاه ها در تولید علم و بخصوص بخش ‍‍‍‍پژوهش موجب گشته تا دانشگاه از رسالت واقعی خود فاصله بگیرند و رشد درخور توجهی در این خصص کسب نکرده اند.
دو اینکه حوزه های علمیه ما به عنوان تحلیل کننده علم و تببین کننده مواضع دینی با استفاده از فضای معرفتی و دینی انگیزه های لازم را در این حوزه ایجاد و می تواند نقشی کاملا مکمل و در جهت همگرایی و هم افزایی داشته باشند و باید شرایطی فراهم شود تا حوزه های علمیه و دانشگاه ها بجای پرداختن به تضاد در جهت همگرایی هر چه بیشتر تلاش کنند.
حضرت امام خمینی  می فرماید: توصیه اینجانب آن است که نسل حاضر و آینده غفلت نکنند و دانشگاهیان و جوانان برومند عزیز هر چه بیشتر با روحانیان و طلاب علوم اسلامى پیوند دوستى و تفاهم را محکمتر و استوارتر سازند و از نقشه ها و توطئه هاى دشمن غدار غافل نباشند و به مجرد آنکه فرد یا افرادى را دیدند که با گفتار و رفتار خود در صدد است بذر نفاق بین آنان افکند او را ارشاد و نصیحت نمایند؛ و اگر تأثیر نکرد از او روگردان شوند و او را به انزوا کشانند و نگذارند توطئه ریشه دواند
تدریس علوم غربی در دنشگاه های کشور با وجود حوزه های متعدد علمیه
علوم انسانی شا خه ای از علوم است که بیشترین نظرات را پیرامون آن در کشور داشته ایم و عمده مشکلات مطرح شده در این خصوص رشد فزاینده علوم غربی در دانشگاه های کشور است.
به گفته اکثرا روحانیون و صاحبان اندیشه و نظر؛ در حوزه های علمیه پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در باب علوم انسانی در کشور کسب نموده حال اینکه دانشگاه های کشور نشخوار کننده علوم انسانی غرب شده اند و در نظام جمهوری اسلامی ایران این امر شایسته و زیبنده دانشگاه های ما نیست.
حجه الاسلام والمسلمین کول از طلاب حوزه علمیه استان اظهار کرد:علی رغم پیشرفتهای بسیار خوب علوم انسانی در حوزه های علمی علی رغم تاکیدات بسیار زیاد حضرت امام خمینی (ره) و شخص فقیه ارزشمند شهید مفتح در ایجاد ارتباط حوزه ودانشگاه متاسفانه باید گفت این مهم تحقق پیدا نکرده است.
حوزه های علمیه می توانند از یافته های ارزشمند خود در حوزه نظری و مشاهدات عینی دانشجویان در دانشگاه ها می تواند کمک شایانی به جامعه ونظام اسلامی کنند.
لزوم تبیین علوم انسانی اسلامی به دانشگاه هاو علوم عینی به حوزه های علمیه
با اینکه حوزه های دانشگاه هی همان طور که ذکر شد از جنبه عینی مورد مطالعه قرار می گیرند و حوزه های علمی ما دروس نظری و  قرآن و حدیث فرا می گیرند ، ولی با قاطعیت می توان گفت علوم انسانی از دیرباز مکانی برای مبادله اندیشه و افکار بین  حوزه و دانشگاه بوده است و کسی نمی‌تواند منکر این قضیه شود.
نکته آخر اینکه باید به سمتی پیش برویم تا علوم انسانی غربی در دانشگاه ها از حالت انفعال خارج شده و از ان سو نیز علوم انسانی اسلامی مورد بحث نیز از از شعار زدگی مصون بماند تا راه پر فراز وشیب وحدت بین حوزه و دانشگاه هموار شود.
انتهای پیام/
سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۳
کد مطلب: 423560
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *