۰
وزش طوفان با سرعت 90 کیلومتر بر ساعت در سیستان:

غلظت ذرات معلق در هوای زابل به 24 برابر حد مجاز رسید

رئیس اداره هواشناسی سینوپتیک زابل گفت: در 24 ساعت گذشته وزش طوفان و گرد و خاک با سرعت 86 کیلومتر بر ساعت در شمال سیستان‌و‌بلوچستان، میزان غلظت ذرات معلق در هوای زابل را به 3535 میکروگرم بر مترمکعب، معادل 23.5 (بیست و سه و نیم) برابر حد مجاز رسانده است.
12
12
به گزارش چهاربهاران، غلامحسین عابدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با بیان مطلب بالا اظهار کرد: بیش‌ترین سرعت باد در 24 ساعت گذشته در ایستگاه فرودگاهی زابل به حدود 90 کیلومتر بر ساعت رسید و شعاع دید در این منطقه را به 400 متر کاهش داد.
به گفته این مسئول با ورود جریانات شمالی از دو روز گذشته به شمال و سپس نواحی مرکزی سیستان و بلوچستان، ابتدا وزش باد و گرد و خاک و سپس  پدیده طوفان و گرد و خاک در شهرهای شمالی استان به ویژه زابل و زهک رخ داد و دمای هوا نیز به شدت کاهش یافت.
عابدی همچنین با بیان اینکه حداکثر دمای هوای امروز زابل با هفت درجه کاهش نسبت به روز قبل به منفی یک درجه سانتی‌گراد رسیده است، گفت: وزش همزمان باد خشک شمالی، احساس سرمای هوا را برای مردم شمال استان بیشتر کرده است.
این مسئول با اشاره بر ادامه فعالیت طوفان تا پایان امروز، افزود: وزش طوفان گرد و خاک علاوه بر زابل، در شهرستان زهک نیز اتفاق افتاد و ضمن کاهش شدید کیفیت هوا، میزان دید افقی این شهر را به 300 متر کاهش داد.
به گزارش هواشناسی، ورود جریانات سرد شمالی به استان و وزش طوفان دیروز زابل بر شهرهای مرکزی سیستان‌و‌بلوچستان نیز تأثیر گذاشته است بطوریکه میزان غلظت ذرات معلق در هوای زاهدان نیز دیروز افزایش یافت و وضعیت کیفیت هوای این شهر را از شرایط سالم خارج کرد، همچنین این طوفان میزان دید افقی در ایستگاه فرودگاهی زاهدان را به 3000 متر کاهش داد.
هواشناسی پیش‌تر به مردم شمال، مرکز و برخی نقاط جنوبی استان نسبت به کاهش دما و وزش باد شدید و طوفان و گرد و خاک هشدار داده و گفته بود: روز پنج‌شنبه وزش باد شدید به همراه گرد و خاک، در برخی نقاط وزش طوفان گرد و خاک و کاهش شدید دید افقی رخ خواهد داد.
آخرین پدیده طوفان رخ داده در شمال سیستان و بلوچستان به روزهای 17، 18 و 19 مرداد امسال بر می‌گردد که وزش طوفان شن(در جریان فعالیت بادهای 120 روزه) سبب شد غلظت ذرات معلق در هوای زابل به ترتیب 32، 39 و 9 برابر حد مجاز اعلام، و ادارات، بانک‌ها و بازارهای پنج شهرستان شمالی استان تعطیل شوند.
به گزارش ایسنا، بستر خشک تالاب‌های بین‌المللی هامون(هامون‌های پوزک، صابری و هیرمند) کانون اصلی تولید ریزگردها در شرق کشور است، این تالاب‌ها که در زمان آبگیری به همدیگر متصل می‌شوند، 5660 کیلومترمربع وسعت داشته و 66  هزار هکتار از دریاچه ارومیه بزرگ‌تر است.
ساکنان اطراف تالاب هامون معتقدند بستر خشک تالاب هامون پوزک (در شمال شرقی زابل) و بخشی‌هایی از هامون صابری(در شمال غربی زابل) با عناوین محلی، «تپه سرخ»، «چُنگ خرگوشی» و « چُنگ تَندورک» بیشترین سهم را در تولید ریزگرد در تالاب هامون دارند.
جمعه ۲۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۴
کد مطلب: 422235
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *